Prostreno.cz

Cibulová marmeláda

Vytáhněte z půdy její život a sílu, smíchejte je s časem uloženým ve víně a vznikne vám úžasný cibulový zázrak. Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 367 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg červené cibule - nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku - nakrájeného na plátky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 3-5 lžíce vinného octa
  • 300 ml červeného vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 špetky tymiánu

Postup přípravy

  1. V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte.
  2. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,00g
  • Sacharidy:

    234,30g
    • Cukry:

      112,00g
  • Tuky:

    185,93g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 87 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Jablíčka s mátou

(15 hlasů)
35min
616 kJ

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ

Džem z melounu a broskví

(15 hlasů)
40min
845 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cibulová marmeláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat