Prostreno.cz

Telecí kýta s česnekem

Zdravé telecí maso s česnekem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 722 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg telecí kýty
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 8 stroužků česneku
  • 4 špetky soli
  • 200 ml bílého vína
  • 10 lžic hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, osolte je, obalte v hladké mouce a na oleji z obou stran opečte dozlatova.
  2. K masu přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, pepř a vše podlijte vínem. Duste 45-50 minut nebo až je maso měkké (záleží na kvalitě masa).
  3. Po 40 minutách dušení přidejte k masu nasekanou petrželku. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kýta s česnekem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat