Prostreno.cz

Telecí kýta s česnekem

Zdravé telecí maso s česnekem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 719 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg telecí kýty
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 8 stroužků česneku
  • 4 špetky soli
  • 200 ml bílého vína
  • 10 lžic hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, osolte je, obalte v hladké mouce a na oleji z obou stran opečte dozlatova.
  2. K masu přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, pepř a vše podlijte vínem. Duste 45-50 minut nebo až je maso měkké (záleží na kvalitě masa).
  3. Po 40 minutách dušení přidejte k masu nasekanou petrželku. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,32g
  • Sacharidy:

    156,30g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    113,58g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 172 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí kýta s česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat