Prostreno.cz

Ražničí s drůbežími játry

Drůbeží játra doplněná sušenými švestkami a anglickou slaninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 hrsti sušených švestek - vypeckovaných a rozpůlených
  • 5 ks středně velkých cibulí - nakrájených na silnější kolečka
  • 5 hrstí menších žampiónů - překrojených na poloviny
  • 300 g drůbežích jater
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na větší kostky
  • 2 špetky soli
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Na talíř připravte všechny suroviny: švestky, osolenou a opepřenou cibuli, osolené žampióny, játra nakrájená na kousky asi 4 cm silné, anglickou slaninu nakrájenou na čtverečky 4 x 4 cm.
  2. Na grilovací jehlu nebo špejli napichujte suroviny v pořadí: anglická slanina, žampión, kolečko cibule, půlka švestky, kousek jater.
  3. Hotové ražničí grilujte nebo zapečte ve skleněné míse vytřené olejem. Hotová játra posypte nakrájenou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ražničí s drůbežími játry

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat