Prostreno.cz

Ražničí s drůbežími játry

Drůbeží játra doplněná sušenými švestkami a anglickou slaninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 416 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 hrsti sušených švestek - vypeckovaných a rozpůlených
  • 5 ks středně velkých cibulí - nakrájených na silnější kolečka
  • 5 hrstí menších žampiónů - překrojených na poloviny
  • 300 g drůbežích jater
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na větší kostky
  • 2 špetky soli
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Na talíř připravte všechny suroviny: švestky, osolenou a opepřenou cibuli, osolené žampióny, játra nakrájená na kousky asi 4 cm silné, anglickou slaninu nakrájenou na čtverečky 4 x 4 cm.
  2. Na grilovací jehlu nebo špejli napichujte suroviny v pořadí: anglická slanina, žampión, kolečko cibule, půlka švestky, kousek jater.
  3. Hotové ražničí grilujte nebo zapečte ve skleněné míse vytřené olejem. Hotová játra posypte nakrájenou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,79g
  • Sacharidy:

    86,18g
    • Cukry:

      48,14g
  • Tuky:

    41,92g
  • Vláknina:

    11,72g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Drůbeží játra na víně

(18 hlasů)
35min
671 kJ

Drůbeží játra s jablkem

(23 hlasů)
45min
685 kJ

Restovaná játra

(19 hlasů)
25min
544 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ražničí s drůbežími játry

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat