Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Drůbeží játra na víně

lanvin
16hlasů
Hodnotit

35min

15min příprava

20min vaření

571 kJ

energetická hodnota na 100g

89 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky7g sacharidy9g bílkoviny

Nejčastějším receptem jsou dušená játra podávána s rýží. Stejně dobrý budou ale i na víně. Zkuste tento recept na rychlou večeři pro všední den.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g drůbežích jater
  • 2 ks cibule
  • 200 g žampionů
  • 1 sklenička bílého vína
  • 1/2 skleničky hladké mouky
  • 1/2 skleničky smetany
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup přípravy

  • Očištěná játra nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájejte na proužky.
  • Játra obalte v mouce, jednu lžíci dejte stranou. Na 4 lžících oleje játra zvolna orestujte.
  • Na jiné pánvi na lžíci oleje orestujte cibuli,přidejte žampiony a restujte 5 minut. Zalijte vínem a poduste 5 minut.
  • Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky a přidejte k žampionům. Nechte provařit. Dochuťte solí a pepřem. Játra dejte na talíř a přelijte omáčkou s vínem.
  • Podávejte s rýží.
TIP:

Játra obsahují velké množství vitaminu A. Měli bychom si ale uvědomit, že játry prochází během života živočichů škodlivé látky, proto bychom si měli vybírat játra malých a krátce žijících zvířat.

Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

30 hlasů
30min 932 kJ 55 Kč
Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra po maďarsku

16 hlasů
25min 738 kJ 107 Kč
Játrová omáčka

Játrová omáčka

22 hlasů
50min 773 kJ 54 Kč
Drůbeží játra s jablkem

Drůbeží játra s jablkem

23 hlasů
45min 669 kJ 82 Kč
Restovaná játra

Restovaná játra

19 hlasů
25min 544 kJ 110 Kč
Grilovaná játra

Grilovaná játra

15 hlasů
1h a 30min 770 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření