Prostreno.cz

Drůbeží játra na víně

Nejčastějším receptem jsou dušená játra podávána s rýží. Stejně dobrý budou ale i na víně. Zkuste tento recept na rychlou večeři pro všední den.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g drůbežích jater
  • 2 ks cibule
  • 200 g žampionů
  • 1 sklenička bílého vína
  • 1/2 skleničky hladké mouky
  • 1/2 skleničky smetany
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájejte na proužky.
  2. Játra obalte v mouce, jednu lžíci dejte stranou. Na 4 lžících oleje játra zvolna orestujte.
  3. Na jiné pánvi na lžíci oleje orestujte cibuli,přidejte žampiony a restujte 5 minut. Zalijte vínem a poduste 5 minut.
  4. Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky a přidejte k žampionům. Nechte provařit. Dochuťte solí a pepřem. Játra dejte na talíř a přelijte omáčkou s vínem.
  5. Podávejte s rýží.

TIP:

Játra obsahují velké množství vitaminu A. Měli bychom si ale uvědomit, že játry prochází během života živočichů škodlivé látky, proto bychom si měli vybírat játra malých a krátce žijících zvířat.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra na víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat