Prostreno.cz

Drůbeží játra s jablkem

Výborná drůbeží játra, která okouzlí každého strávníka a přitom jsou tak jednoduchá.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 669 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g drůbežích jater
  • 50 g hladké mouky
  • 400 g jablek
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omytá, očištěná játra posypte pepřem a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a játra orestujte.
  2. Omytá jablka, neoloupaná, nakrájejte na čtvrtky, odstraňte jádřinec, pokapejte citronovou šťávou.
  3. Na jinou pánev dejte máslo, přidejte jablka, posypte lžičkou cukru a opečte ze všech stran.
  4. Do vymazané zapékací mísy dejte vrstvu jater, poprašte solí a majoránkou, na to dejte jablka. Zapékejte 15 minut v troubě na 180°C.
  5. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra s jablkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat