30min
10min příprava
20min vaření
152 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky4g sacharidy1g bílkoviny
Mrkvová polévka, kterou na vyšší úroveň posune přidaná šťáva kůra z pomeranče. Zkuste tuto zeleninovou klasiku.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
500 g
mrkve
- nastrouhané
1 ks
brambory
- nastrouhané
1 ks
cibule
50 g
másla
1 ks
pomeranče
1 a 1/2 l
vody
- nebo zeleninového vývaru
2 lžíce
petrželky
4 lžíce
zakysané smetany
sůl a pepř
Postup přípravy
Na másle opečte cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev, bramboru a poté pod pokličkou duste asi 5 minut.
Pečlivě omyjte pomeranč a nastrouhejte z něj kůru. Kůru vmíchejte do podušené zeleniny. Přilejte vodu (či zeleninový vývar) a vařte dalších 10 minut.
Hrnec odstavte a přilejte pomerančovou šťávu z celého pomeranče. Osolte a opepřete. Ručním mixérem polévku rozmixujte. Chcete-li ji mít zcela hladkou, zceďte polévku přes jemný cedník.
Podávejte s lžící smetany a nasekanou petrželkou.