Prostreno.cz

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka, kterou na vyšší úroveň posune přidaná šťáva kůra z pomeranče. Zkuste tuto zeleninovou klasiku.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 152 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • 500 g mrkve - nastrouhané
  • 1 ks brambory - nastrouhané
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
  • 1 ks pomeranče
  • 1 a 1/2 l vody - nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce petrželky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Na másle opečte cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev, bramboru a poté pod pokličkou duste asi 5 minut.
  2. Pečlivě omyjte pomeranč a nastrouhejte z něj kůru. Kůru vmíchejte do podušené zeleniny. Přilejte vodu (či zeleninový vývar) a vařte dalších 10 minut.
  3. Hrnec odstavte a přilejte pomerančovou šťávu z celého pomeranče. Osolte a opepřete. Ručním mixérem polévku rozmixujte. Chcete-li ji mít zcela hladkou, zceďte polévku přes jemný cedník.
  4. Podávejte s lžící smetany a nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat