Prostreno.cz

Dušené jehněčí maso

Pokud máte rádi jehněčí maso, určitě vyzkoušejte tento recept.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 458 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 plátky jehněčí kýty - á 300g
  • 2 ks cibule
  • 400 g bílého zelí
  • 2 lžičky kmínu
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 400 g brambor
  • 50 g másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí a oloupanou cibuli nakrájejte. Očištěné, omyté maso nakrájejte na kostky. Vše osolte a opepřete. Ve vhodné nádobě (k použití do trouby) na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso, okmínujte a maso opečte.
  2. Přidejte zelí a restujte 3 minuty. Zalijte vývarem. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a uložte je na maso. Brambory osolte. Na brambory ještě položte na plátky nakrájené máslo. Nádobu přikryjte, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45 minut. Maso odkryjte a pečte ještě 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat