Prostreno.cz

Brambory pečené s mrkví a červenou řepou

Příloha z brambor a kořenové zeleniny.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 620 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g brambor
  • 500 g zeleniny - mrkve, celeru, petržele kořene, červené řepy
  • 8 lžic řepkového oleje
  • 1 lžíce koření - dle vašeho výběru kari, kurkuma, práškový česnek, Podravka apod.
  • sůl

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké hranolky. Použijete-li i červenou řepu, dejte ji do samostatné misky.
  2. Ostatní nakrájenou zeleninu dejte do misky a pokapejte olejem, tak, aby olej byl na každém kousku zeleniny. Nyní přidejte koření a dobře promíchejte.
  3. Opakujte totéž s červenou řepou.
  4. Zeleninu a červenou řepu rozložte, každé zvlášť na vhodný plech nebo pekáček vyložený pečicím papírem. Kousky zeleniny by se neměly překrývat. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 35 minut. Červená řepa bude potřebovat jen asi 10-15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,92g
  • Sacharidy:

    26,01g
    • Cukry:

      0,53g
  • Tuky:

    101,15g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
777 kJ

Pečené brambory s pažitkou

(18 hlasů)
1h a 10min
508 kJ

Pečené brambory

(12 hlasů)
50min
532 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory pečené s mrkví a červenou řepou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat