Prostreno.cz

Brambory pečené s bůčkem

Jednoduchý recept na pečené brambory.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 865 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky18g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 8 plátků uzeného bůčku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks cibule
  • 100 g trdého strouhaného sýra
  • 3 ks rajčat

Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte ve slupce. Každou uvařenou bramboru nahoře nakrojte.
  2. Bůček nakrájejte na proužky, cibuli na kolečka a společně opečte na 2 lžících oleje. Brambory uložte do vymazané zapékací mísy. Posypte bůčkem s cibulí. Dejte do trouby a zapékejte 25 minut na 190°C.
  3. 10 minut před dopečením posypte sýrem a dopečte. Při podávání obložte nakrájenými rajčaty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory pečené s bůčkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat