Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí na bílém víně

lanvin
7hlasů
Hodnotit

1h a 30min

1h a 30min příprava

0min vaření

504 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky10g sacharidy8g bílkoviny

Narůžovělé, křehké, šťavnaté a navíc ještě dietní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg telecí kýty
  • 1 kg malých cibulek
  • 8 stroužků česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 2 špetky šafránu
  • 2 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 5 špetek soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 50 ml olivového oleje

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na kousky, dejte do uzaviratelné mísy, přidejte polovinu oloupané cibule, oloupaný, nakrájený česnek, sůl, pepř, olej, bobkový list a vše promíchejte. Nádobu uzavřete a dejte na noc do lednice.
  • Maso přeložte i s marinádou do pekáčku, přidejte zbytek cibule, přelijte vínem, ve kterém rozmíchejte šafrán, přikryjte a pečte v troubě přibližně 90 minut nebo až je maso měkké.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

2 hlasy
1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

2 hlasy
1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 710 kJ 222 Kč
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

25 hlasů
50min 757 kJ 250 Kč
Telecí lýtko s bylinkami

Telecí lýtko s bylinkami

19 hlasů
1h a 50min 927 kJ 245 Kč
Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

15 hlasů
1h a 5min 608 kJ 250 Kč
Telecí játra na cibulce

Telecí játra na cibulce

11 hlasů
40min 815 kJ 140 Kč
Telecí se šalvějí

Telecí se šalvějí

12 hlasů
55min 598 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření