Prostreno.cz

Telecí lýtko s bylinkami

Vymažte si v paměti vzpomínky na fádní telecí roládu z nemocniční stravy fantastickým zážitkem. Bylinkami nadívané telecí přináší nebe na zemi. Připravte si telecí lítko podle Emanuela Ridi - Itala v kuchyni.

Ohodnotit
(20 hlasů)
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

570 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekejte a orestujte v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočte ve smetaně, vyždímejte a vhoďte do misky, do které přidejte orestované bylinky, vejce a sůl.
  2. Telecí lýtko rozprostřete a mírně naklepte, osolte, opepřete 
a potřete bylinkovou směsí. Maso zarolujte a zabalte do vepřové bránice, svážte provázkem.
  3. Roládu orestujte na olivovém oleji 
s bobkovým listem do zlatova. Přilijte 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečte v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.

TIP:

Jako přílohu podávejte fazolky se slaninou a cibulkou: V pánvi na oleji orestujte 1 nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu (asi 200 g). Přihoďte fazolové lusky (800 g), zalijte 1 dl vinného bílého octa a hovězím vývarem. Nechte chvíli povařit a můžete podávat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,00 g
  • Sacharidy:

    56,16 g
    • Cukry:

      6,20 g
  • Tuky:

    63,00 g
  • Vláknina:

    2,00 g

Aktivita pro spálení:

136 kcal
17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
1132 kJ

Vývar z hovězí oháňky

(16 hlasů)
2h a 35min
179 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
644 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí lýtko s bylinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba