Prostreno.cz

Telecí lýtko s bylinkami

Vymažte si v paměti vzpomínky na fádní telecí roládu z nemocniční stravy fantastickým zážitkem. Bylinkami nadívané telecí přináší nebe na zemi. Připravte si telecí lítko podle Emanuela Ridi - Itala v kuchyni.

  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 927 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy27g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks vykoštěného telecího lýtka
  • 1 ks bránice
  • 250 g střídky z pečiva
  • hovězí vývar
  • 1 dcl smetany
  • 1 ks vejce
  • petržel
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekejte a orestujte v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočte ve smetaně, vyždímejte a vhoďte do misky, do které přidejte orestované bylinky, vejce a sůl.
  2. Telecí lýtko rozprostřete a mírně naklepte, osolte, opepřete 
a potřete bylinkovou směsí. Maso zarolujte a zabalte do vepřové bránice, svážte provázkem.
  3. Roládu orestujte na olivovém oleji 
s bobkovým listem do zlatova. Přilijte 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečte v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.

TIP:

Jako přílohu podávejte fazolky se slaninou a cibulkou: V pánvi na oleji orestujte 1 nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu (asi 200 g). Přihoďte fazolové lusky (800 g), zalijte 1 dl vinného bílého octa a hovězím vývarem. Nechte chvíli povařit a můžete podávat.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí lýtko s bylinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat