Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí lýtko s bylinkami

Redakce Bety.cz
19hlasů
Hodnotit

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

927 kJ

energetická hodnota na 100g

245 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky27g sacharidy12g bílkoviny

Vymažte si v paměti vzpomínky na fádní telecí roládu z nemocniční stravy fantastickým zážitkem. Bylinkami nadívané telecí přináší nebe na zemi. Připravte si telecí lítko podle Emanuela Ridi - Itala v kuchyni.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks vykoštěného telecího lýtka
  • 1 ks bránice
  • 250 g střídky z pečiva
  • hovězí vývar
  • 1 dcl smetany
  • 1 ks vejce
  • petržel
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekejte a orestujte v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočte ve smetaně, vyždímejte a vhoďte do misky, do které přidejte orestované bylinky, vejce a sůl.
  • Telecí lýtko rozprostřete a mírně naklepte, osolte, opepřete 
a potřete bylinkovou směsí. Maso zarolujte a zabalte do vepřové bránice, svážte provázkem.
  • Roládu orestujte na olivovém oleji 
s bobkovým listem do zlatova. Přilijte 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečte v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.
TIP:

Jako přílohu podávejte fazolky se slaninou a cibulkou: V pánvi na oleji orestujte 1 nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu (asi 200 g). Přihoďte fazolové lusky (800 g), zalijte 1 dl vinného bílého octa a hovězím vývarem. Nechte chvíli povařit a můžete podávat.

Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 710 kJ 222 Kč
Vývar z hovězí oháňky

Vývar z hovězí oháňky

16 hlasů
2h a 35min 202 kJ 61 Kč
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

25 hlasů
50min 757 kJ 250 Kč
Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 554 kJ 121 Kč

Články nejen o vaření