Prostreno.cz

Vepřové medailonky s mrkví

Jednoduchý a dietní recept na přípravu vepřového masa.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 624 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových medailonků - á 60-80g
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 600 g mladé mrkve - menší, stejně velké
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžíce nasekaných piniových oříšků

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte. Maso osolte, opepřete a na pánvi s olejem zprudka opečte. Maso přeložte do zapékací misky, vložte do trouby a při 180 °C pečte 10-15 minut.
  2. Mezitím rozehřejte v pánvi máslo. Přidejte med, vývar, mrkev a duste 10-15 minut. Mrkev podle chuti osolte.
  3. Hotové maso podávejte s mrkví, přelité vývarem, ve kterém se mrkev dusila. Posypte oříšky a koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky s mrkví

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat