Prostreno.cz

Hrníčková bábovka

Klasická hrníčková bábovka s oříšky.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1490 kJ / 356 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy37g
tuky19g

Ingredience na

  • 2 ks vajec
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky kakaa
  • 1/2 hrnku mletých ořechů
  • 1 lžíce tuku - na vymazání formy
  • 2 lžíce polohrubé mouky - na vysypání fotmy

Postup přípravy

  1. Žloutky utřete s cukrem do pěny a přimíchejte olej. Prášek do pečiva smíchejte s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimíchejte mouku a mléko, nakonec ořechy a kakao. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
  2. Formu dobře vymažte olejem a vysypte strouhankou, vysypat můžete i strouhaným kokosem. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C asi 55–60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli.
  3. Hotovou bábovku vyklopte na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujte moučkovým cukrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrníčková bábovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat