Prostreno.cz

Bábovka s mátou

Bábovka, tradiční český dezert ke kávě, má tisíce podob. Upečte si podle našeho receptu voňavou bábovku s mátou.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 1154 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy44g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 skleničky polohrubé mouky
  • 1/2 skleničky cukru
  • 2 ks vajec
  • 1/4 skleničky olivového oleje
  • 1/4-1/2 skleničky mléka - podle kvality mouky
  • 1 balení kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové kůry - může být i pomerančová
  • 40 lístků čersvé máty

Postup přípravy

  1. Mátu drobně nasekejte. Vejce našlehejte s cukrem na bílou hmotu. Zmírněte šlehání a přidejte postupně všechny ostatní ingredience i mátu.
  2. Těsto nalijte do vysypané formy. Pečte na 180 °C přibližně 40 minut.

TIP:

Kdy mám užívat mátu? Máta je vhodná při výskytu trávicích obtíží, křečí v trávicím traktu, při nadýmání a plynatosti. Hodí se pro zvýšení chuti k jídlu. Při nachlazení povzbudí dýchání.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,10g
  • Sacharidy:

    260,96g
    • Cukry:

      103,20g
  • Tuky:

    114,30g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 275 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlá bábovka s olejem

(10 hlasů)
45min
1299 kJ

Perníková bábovka

(58 hlasů)
1h a 10min
1109 kJ

Bábovka z vaječného koňaku

(16 hlasů)
55min
1378 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat