Prostreno.cz

Srnčí s hlívou

Pro milovníky masa ze zvěřiny.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 586 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy18g
tuky5g

Ingredience na

  • 300 g srnčího masa na minutky
  • 150 g hlívy
  • 3 ks šalotky
  • 200 g kdoulí - můžete nahradit hruškou
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 1 ks bobkového listu
  • 6 kuliček jalovce
  • 3 stonky tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky, hlívu nakrájejte na kousky, malé plodnice ponechte vcelku. Kdoule oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Maso orestujte na oleji, orestované vyndejte na talíř.
  3. Na stejné pánvi orestujte nakrájenou šalotku, přidejte hlívu a poduste 5 minut.
  4. Pak vložte k houbám orestované maso, podlijte vínem, vývarem, přidejte bobkový list, jalovec, nasekaný tymián, osolte, opepřete, přikryjte a duste 15 minut nebo do změknutí masa.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí s hlívou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat