Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Srnčí řízky s brusinkami

lanvin
6hlasů
Hodnotit

1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

606 kJ

energetická hodnota na 100g

300 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky15g sacharidy9g bílkoviny

Recept na srnčí maso, upravené s brusinkami. Můžete servírovat i na sváteční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g srnčích řízků
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 80 ml vody
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 50 g hnědého cukru
  • 150 g čerstvých brusinek
  • 50 g sušených meruněk
  • 1 ks badyánu
  • 1 ks celé skořice
  • 250 ml červeného vína
  • 1 ks cibule
  • 80 ml vody

Postup přípravy

  • Na velké pánvi na 2 lžících másla opečte upravené srnčí řízky. Řízky přeložte do menšího pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte a dejte péct do trouby. Pečte až je maso měkké.
  • Na větší pánev dejte zbytek másla. Na másle nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidejte brusinky, na nudličky nakrájené meruňky, badyán, skořici, cukr, zalijte vodou a vínem. Vařte 20 minut.
  • V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku, přidejte do omáčky a ještě 10 minut povařte. Hotové srnčí řízky osolte a opepřete.
  • Na talíře dejte porce masa nakrájeného na šikmé plátky a přelijte omáčkou.
Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč
Polévka s mletým masem

Polévka s mletým masem

1 hlas
1h a 10min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

Kančí v čokoládě podle Itala

22 hlasů
1h a 15min 707 kJ 247 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

15 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč

Články nejen o vaření