Prostreno.cz

Srnčí řízky s brusinkami

Recept na srnčí maso, upravené s brusinkami. Můžete servírovat i na sváteční stůl.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 606 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g srnčích řízků
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 80 ml vody
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 50 g hnědého cukru
  • 150 g čerstvých brusinek
  • 50 g sušených meruněk
  • 1 ks badyánu
  • 1 ks celé skořice
  • 250 ml červeného vína
  • 1 ks cibule
  • 80 ml vody

Postup přípravy

  1. Na velké pánvi na 2 lžících másla opečte upravené srnčí řízky. Řízky přeložte do menšího pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte a dejte péct do trouby. Pečte až je maso měkké.
  2. Na větší pánev dejte zbytek másla. Na másle nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidejte brusinky, na nudličky nakrájené meruňky, badyán, skořici, cukr, zalijte vodou a vínem. Vařte 20 minut.
  3. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku, přidejte do omáčky a ještě 10 minut povařte. Hotové srnčí řízky osolte a opepřete.
  4. Na talíře dejte porce masa nakrájeného na šikmé plátky a přelijte omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí řízky s brusinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat