Prostreno.cz

Srnčí na červeném víně

Pokud máte rádi zvěřinu, určitě vám srnčí na víně bude chutnat.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 443 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g srnčího masa
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 ks nakrájené naťové cibulky
  • Na marinádu
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml červeného vína
  • 100 ml olivového oleje
  • 8 snítek zelené petrželky
  • 6 kuliček nadrceného pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kosrky a naložte na 12 hodin do marinády.
  2. Maso vyndejte z marinády a na 4 lžících oleje spolu s nakrájenou cibulí orestujte v kastrolu dozlatova. Přidejte očištěnou, nakrájenou mrkev, podlijte vývarem a 200ml marinády, přikryjte a duste doměkka. Maso podle chuti osolte.
  3. Podávejte posypané naťovou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat