Prostreno.cz

Vývar s rozšlehaným vejcem

Vývar z kuřecích paliček.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích paliček
  • 1 ks cibule - oloupané, přepůlené
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 2 lžíce lžíce másla - vrchovaté
  • 1 lžíce dětské krupičky
  • 2 ks vajec
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 2 špetky soli
  • 4 snítky čerstvé petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce, zalijte litrem a půl vody, přidejte cibuli, jednu oloupanou, přepůlenou mrkev i oloupanou petržel a na nejslabším plameni vařte zhruba hodinu.
  2. Zeleninu z polévky vyndejte a vyhoďte, kuře vyndejte, nechte lehce zchladnout, odstraňte kůži, maso oberte od kostí a nakrájejte nebo natrhejte a vraťte zpátky do hrnce. Druhou mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
  3. Máslo nechte rozpustit v menší pánvičce a pak na něm osmahněte mrkev, aby lehce chytila barvu a změkla. Mrkev i s máslem přendejte do polévky. Vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte, přisypte dětskou krupičku, sůl a špetku muškátového oříšku a opět našlehejete. Ve vroucí polévce utvořte pomocí metličky vír a vlijte do ní ochucená vejce. Povařte, dosolte a podávejte ozdobené petrželkou.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vývar s rozšlehaným vejcem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat