Prostreno.cz

Gulášová polévka

Recept na klasickou českou gulášovou polévku z hovězího masa.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 200 g hovězího výřezu - libové vykrojené maso
  • 1 ks cibule - nakrájená na kolečka
  • 3 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 lžičky červené sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 1 špetka chilli
  • 2 špetky majoránky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 ks brambor - oloupaných, nakrájených na kostky

Postup přípravy

  1. V hrnci na polovině tuku orestujte cibulku. Přidejte kostky masa a 3 minuty je restujte. Posypte paprikou zamíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, ochuťte pepřem, kmínem, chilli a pod pokličkou duste maso téměř doměkka.
  2. V jiném kastrůlku zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá tak vzniklou jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a dobře rozšlehejte.
  3. Směs s jíškou přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte ještě 15 minut, až brambory změknou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gulášová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat