Prostreno.cz

Gulášová polévka

Recept na klasickou českou gulášovou polévku z hovězího masa.

14.03.2012 lanvin
1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

728 kJ / 173 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na polovině tuku orestujte cibulku. Přidejte kostky masa a 3 minuty je restujte. Posypte paprikou zamíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, ochuťte pepřem, kmínem, chilli a pod pokličkou duste maso téměř doměkka.
  2. V jiném kastrůlku zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá tak vzniklou jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a dobře rozšlehejte.
  3. Směs s jíškou přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte ještě 15 minut, až brambory změknou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,80 g
  • Sacharidy:

    371,50 g
    • Cukry:

      32,73 g
  • Tuky:

    163,59 g
  • Vláknina:

    118,00 g

Aktivita pro spálení:

173 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení





Podobné recepty

Květákový krém s parmazánem

(15 hlasů)
40min
515 kJ

Polévka ze tří druhů cibule

(16 hlasů)
55min
196 kJ

Poctivá moravská zelňačka

(10 hlasů)
1h a 50min
419 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gulášová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba