Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Gulášová polévka

lanvin
13hlasů
Hodnotit

1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

339 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky9g sacharidy4g bílkoviny

Recept na klasickou českou gulášovou polévku z hovězího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g hovězího výřezu - libové vykrojené maso
  • 1 ks cibule - nakrájená na kolečka
  • 3 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 lžičky červené sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 1 špetka chilli
  • 2 špetky majoránky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 ks brambor - oloupaných, nakrájených na kostky

Postup přípravy

  • V hrnci na polovině tuku orestujte cibulku. Přidejte kostky masa a 3 minuty je restujte. Posypte paprikou zamíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, ochuťte pepřem, kmínem, chilli a pod pokličkou duste maso téměř doměkka.
  • V jiném kastrůlku zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá tak vzniklou jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a dobře rozšlehejte.
  • Směs s jíškou přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte ještě 15 minut, až brambory změknou.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Květákový krém s parmazánem

Květákový krém s parmazánem

15 hlasů
40min 513 kJ 135 Kč
Polévka ze tří druhů cibule

Polévka ze tří druhů cibule

16 hlasů
55min 173 kJ 55 Kč
Poctivá moravská zelňačka

Poctivá moravská zelňačka

10 hlasů
1h a 50min 647 kJ 130 Kč
Polévka z květáku a sýra

Polévka z květáku a sýra

13 hlasů
30min 261 kJ 90 Kč
Polévka z kedluben

Polévka z kedluben

14 hlasů
40min 289 kJ 80 Kč
Polévka s pórkem a žampiony

Polévka s pórkem a žampiony

11 hlasů
20min 233 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření