Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Gulášová polévka

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

316 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky8g sacharidy4g bílkoviny

Recept na klasickou českou gulášovou polévku z hovězího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g hovězího výřezu - libové vykrojené maso
  • 1 ks cibule - nakrájená na kolečka
  • 3 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 lžičky červené sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 1 špetka chilli
  • 2 špetky majoránky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 ks brambor - oloupaných, nakrájených na kostky

Postup přípravy

  • V hrnci na polovině tuku orestujte cibulku. Přidejte kostky masa a 3 minuty je restujte. Posypte paprikou zamíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, ochuťte pepřem, kmínem, chilli a pod pokličkou duste maso téměř doměkka.
  • V jiném kastrůlku zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá tak vzniklou jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a dobře rozšlehejte.
  • Směs s jíškou přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte ještě 15 minut, až brambory změknou.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Květákový krém s parmazánem

Květákový krém s parmazánem

13 hlasů
40min 507 kJ 135 Kč
Polévka ze tří druhů cibule

Polévka ze tří druhů cibule

16 hlasů
55min 162 kJ 55 Kč
Poctivá moravská zelňačka

Poctivá moravská zelňačka

10 hlasů
1h a 50min 640 kJ 130 Kč
Polévka z květáku a sýra

Polévka z květáku a sýra

12 hlasů
30min 261 kJ 90 Kč
Polévka z kedluben

Polévka z kedluben

13 hlasů
40min 283 kJ 80 Kč
Polévka s pórkem a žampiony

Polévka s pórkem a žampiony

11 hlasů
20min 231 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření