Prostreno.cz

Polévka boršč

Jedna z variant na přípravu polévky boršč. Tento recept je s kysaným zelím.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g masa - hovězí žebra, bůček
  • 30 g tuku
  • 200 g kořenové zeleniny - nakrájené na nudličky
  • 150 g kysaného zelí
  • 150 g sterilované červené řepy
  • 1 ks cibule - drobně nakrájená
  • 1 konzerva rajského protlaku - á 180g
  • 2 ks velkých brambor
  • 120 ml zakysané smetany
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso vařte v osolené vodě, když je měkké, tak je vyjměte. Mezitím na tuku orestujte očištěnou, nakrájenou kořenou zeleninu a cibuli. Zeleninu přidejte do vývaru z masa, společně se zelím a bramborami.
  2. Ke konci vaření přidejte červenou řepu, povařte a přidejte rajčatový protlak.
  3. Uvařené maso pokrájejte a vložte zpět do polévky. Podávejte se smetanou umístěnou zvlášť v misce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka boršč

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat