Prostreno.cz

Jidáše

Recept na klasické velikonoční pečivo.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 2h a 10min

    1h a 45min příprava

    25min vaření

  • 1548 kJ / 370 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy39g
tuky19g

Ingredience na

  • 50-60 g krupicového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml smetany
  • 42 g droždí
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks vejce - na potření
  • 150 g změklého másla
  • 1 lžička citrusové kůry - citronové, pomerančové, limetkové
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce moučkového cukru - na posypání

Postup přípravy

  1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
  2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,37g
  • Sacharidy:

    409,15g
    • Cukry:

      298,00g
  • Tuky:

    153,01g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 370 kcal

46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení



Podobné recepty

Velikonoční dortíčky

(13 hlasů)
45min
1831 kJ

Kynutý tvarohový velikonoční beránek

(14 hlasů)
1h a 20min
1113 kJ

Velikonoční věnec

(8 hlasů)
2h a 0min
1172 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jidáše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat