Prostreno.cz

Velikonoční věnec

Na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 15min příprava

    45min vaření

  • 1171 kJ / 280 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy40g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 sklenička mléka
  • 3 lžíce másla
  • 3 skleničky hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • 1 ks citrónu - šťáva i kůra
  • 50 g rozinek
  • 150 g jahodového džemu
  • 100 g hrubě namletých ořechů
  • 2 lžíce mléka
  • 1 ks žloutku
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Mléko mírně ohřejte a vložte máslo. Do mísy dejte mouku, cukr, vejce, citronovou kůru. V mléce rozmíchejte droždí a přidejte k mouce. Přidejte špetku soli a rozinky. Vypracujte těsto a nechte vykynout.
  2. V rendlíku ohřejte džem, 2 lžíce mléka a citronovou šťávu. Přidejte ořechy.
  3. Vykynuté těsto vyválejte na placku asi 30x40 cm. Rozkrojte na 3 pruhy. Každý pruh namažte připraveným džemem a podélně zatočte. Všechny 3 kusy pak zapleťte do copu a stočte do věnce. Dobře přitlačte k sobě. Nechte na plechu s pečícím papírem 20 minut dokynout.
  4. Potřete žloutkem s troškou mléka. Pečte na 180°C asi 45 minut. Na začátku pečení přikryjte na 20 minut alobalem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,50g
  • Sacharidy:

    375,35g
    • Cukry:

      239,00g
  • Tuky:

    173,50g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 280 kcal

35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení



Podobné recepty

Velikonoční dortíčky

(13 hlasů)
45min
1831 kJ

Kynutý tvarohový velikonoční beránek

(14 hlasů)
1h a 20min
1113 kJ

Oříškovo-marcipánový jarní věnec

(9 hlasů)
1h a 30min
1512 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
12.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční věnec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat