Prostreno.cz

Špenát s bramborovými lupínky

Netradiční recept na přípravu čerstvého špenátu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 576 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg brambor - omytých, pokrájených na tenké plátky
  • 1 lžička soli
  • 60 ml olivového oleje
  • 100 g baby špenátu
  • Na zálivku
  • 40 g nastrouhaného parmazánu - na krémový dresink
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Udělejte dresink: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.
  3. Bram­bory rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, osolte, pokapejte olivovým olejem a pečte třicet minut dozlatova. Nechte zchladnout a poté podávejte mezi listy čerstvého baby špenátu, posypané parmazánem a pře­lité dresinkem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,91g
  • Sacharidy:

    37,64g
    • Cukry:

      9,17g
  • Tuky:

    228,46g
  • Vláknina:

    5,59g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Jarní salát z čerstvého špenátu

(20 hlasů)
20min
427 kJ

Salát z baby špenátu

(22 hlasů)
15min
713 kJ

Zapečený špenát

(12 hlasů)
25min
738 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenát s bramborovými lupínky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat