Prostreno.cz

Domácí jahodový sirup

Domácí chutná vždy nejlépe.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 35min

    30min příprava

    5min vaření

  • 857 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy50g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg omytých jahod
  • 900 g pískového cukru
  • 80 ml vody
  • 10 g kyseliny citronové

Postup přípravy

  1. Zhruba 1 kg omytých jahod ve vrstvách prosypte 900 g cukru (končit byste měli cukrem). Na chladném místě nechte 3 až 4 dny stát.
  2. Poté sceďte uvolněnou šťávu. K jahodám přidejte 80 ml vody a mírným tlakem je vylisujte.
  3. Obě šťávy slijte, přefiltrujte a zahřejte k mírnému varu.
  4. Přidejte 10 g kyseliny citronové a dvě minuty povařte. Uchovávejte v chladu v uzavíratelné láhvi.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí jahodový sirup

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat