Prostreno.cz

Ryba s limetkou

Ryby by měly na našem stole být častěji.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g rybích filetů - á 250g
  • 4 stroužky česneku
  • 4 ks limetky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 ks červené chilli papričky - bez semínek
  • 3 špetky soli
  • 100 g rýžové mouky
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rybí filety osolte a obalte v rýžové mouce. Ze dvou limetek nastrouhejte kůru a ze všech vymačkejte šťávu. Papričky nakrájejte. Česnek nakrájejte na větší kousky.
  2. Ryby opečte na rozehřátém oleji s máslem. Přibližně 10-15 minut z každé strany. Ryby vyndejte a udržujte v teple. Na pánev přidejte papričky, šťávu a kůru z limetek, cukr a česnek. Míchejte 10 minut.
  3. Rybu přelijte omáčkou a podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s limetkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat