Prostreno.cz

Ryba s rajčaty

Recept na přípravu ryby s rajčaty a orgánem. Dokonalá večeře s vůní moře.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 316 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 a 1/2 kg ryby - cejn, pražma apod.
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 4 ks větších rajčat - nakrájených na plátky
  • 3 ks cibule
  • 3 ks brambory - nakrájené na kolečka
  • 4 snítky oregána
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 50 ml oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou cibuli, celer a rajčata nakrájejte na plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu dejte do pekáčku, osolte a promíchejte. Pár plátků rajčat odložte.
  2. Na zeleninu položte omytou, osušenou osolenou a opepřenou rybu. Rybu posypte orgánem a na rybu položte pár plátků rajčat. Vše pokapejte olejem, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 45 minut.
  3. Pak rybu odkryjte a pečte ještě 15 minut. Pokud je potřeba, podlijte rybu při pečení vodou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat