Prostreno.cz

Makrela s celerovou omáčkou

Velmi chutně připravené makrely s omáčkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 915 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • 1,2 kg makrely - čerstvé nebo chlazené
  • 200 ml bílého vína
  • 300 g řapíkatého celeru
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml řepkového oleje
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky bílého pepře
  • 1 lžička Podravky
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné, omyté makrely naskládejte do pekáčku, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, potřete prolisovaným česnekem, posypte pepřem a nechte alespoň 1 hodinu uležet.
  2. Pak makrely přelijte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.
  3. Po 20 minutách přilijte víno a ještě 15 minut pečte.
  4. Řapíkatý celer nakrájejte na kousky, vložte do 250 ml vody a poduste doměkka. Uvařený rozmixujte, promíchejte se zakysanou smetanou, podle chuti osolte a přidejte podravku. Makrely podávejte přelité omáčkou ozdobené petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,10g
  • Sacharidy:

    125,10g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    136,78g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
475 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
891 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
897 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

moniika
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela s celerovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat