Prostreno.cz

Makrela s celerovou omáčkou

Velmi chutně připravené makrely s omáčkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 850 kJ / 203 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 1,2 kg makrely - čerstvé nebo chlazené
  • 200 ml bílého vína
  • 300 g řapíkatého celeru
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml řepkového oleje
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky bílého pepře
  • 1 lžička Podravky
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné, omyté makrely naskládejte do pekáčku, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, potřete prolisovaným česnekem, posypte pepřem a nechte alespoň 1 hodinu uležet.
  2. Pak makrely přelijte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.
  3. Po 20 minutách přilijte víno a ještě 15 minut pečte.
  4. Řapíkatý celer nakrájejte na kousky, vložte do 250 ml vody a poduste doměkka. Uvařený rozmixujte, promíchejte se zakysanou smetanou, podle chuti osolte a přidejte podravku. Makrely podávejte přelité omáčkou ozdobené petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela s celerovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat