Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Makrela v hořčičné omáčce

lanvin
15hlasů
Hodnotit

60min

15min příprava

45min vaření

769 kJ

energetická hodnota na 100g

94 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky4g sacharidy8g bílkoviny

Pokrmy z ryb patří k těm nejzdravějším.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks makrely
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 plátky citrónu
  • 6 snítek rozmarýnu
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  • Smíchejte máslo, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, 2 snítky rozmarýnu, hořčici a petrželku.
  • Do omyté očíštěné makrely vložte plátek citrónu a osolte ji. Dejte na zapékací mísu a potřete marinádou.
  • Na každou makrelu ještě položte snítky rozmarýnu. Pečte v troubě 40-45 minut na 200°C.
TIP:

Makrela má typickou chuť, tak jako ostatní ryby tohoto druhu a její maso je velmi šťavnaté. Uzená makrela má delikátní a vynikající uzenou chuť. Navíc je velice jednoduché odstranit kosti.

Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Makrely na zázvoru

Makrely na zázvoru

10 hlasů
40min 431 kJ 89 Kč
Makrela na víně

Makrela na víně

14 hlasů
55min 812 kJ 160 Kč
Makrela na bílém víně

Makrela na bílém víně

12 hlasů
60min 339 kJ 211 Kč
Plněné makrely

Plněné makrely

10 hlasů
45min 610 kJ 211 Kč

Články nejen o vaření