Prostreno.cz

Makrela v hořčičné omáčce

Pokrmy z ryb patří k těm nejzdravějším.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 891 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy9g
tuky17g

Ingredience na

  • 2 ks makrely
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 plátky citrónu
  • 6 snítek rozmarýnu
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Smíchejte máslo, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, 2 snítky rozmarýnu, hořčici a petrželku.
  2. Do omyté očíštěné makrely vložte plátek citrónu a osolte ji. Dejte na zapékací mísu a potřete marinádou.
  3. Na každou makrelu ještě položte snítky rozmarýnu. Pečte v troubě 40-45 minut na 200°C.

TIP:

Makrela má typickou chuť, tak jako ostatní ryby tohoto druhu a její maso je velmi šťavnaté. Uzená makrela má delikátní a vynikající uzenou chuť. Navíc je velice jednoduché odstranit kosti.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,80g
  • Sacharidy:

    109,90g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    117,50g
  • Vláknina:

    53,00g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
475 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
897 kJ

Makrela na bílém víně

(12 hlasů)
60min
518 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela v hořčičné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat