Prostreno.cz

Pstruh na víně

Zdravé ryby by neměly chybět na žádném stole.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 611 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 800-1000 g pstruhů v celku - 4 kusy á 200-250 g
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 špetek soli
  • 8 špetek čerstvě namletého pepře
  • 250 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks citrónu
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 60 g másla
  • 250 ml bílého vína
  • 10 stroužků česneku

Postup přípravy

  1. Omyté pstruhy osolte, posypte pepřem a pokapejte citrónovou šťávou. Pstruhy vložte do olejem vymazané zapékací mísy, posypte je nasekanou petrželkou nastrouhaným sýrem a utřeným česnekem, na pstruhy položte plátky másla, zalijte je vínem a upečte v troubě dozlatova.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat