Prostreno.cz

Těstoviny s pórkovou omáčkou

Jednoduchý těstovinový oběd.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g pórku
  • 200 g oblíbených těstovin
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 100 g nastrouhaného ementálu
  • 1 stroužek česneku - jemně nasekaného
  • 150 ml bílého vína
  • 300 ml smetany na vaření
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Pórek nakrájejte na slabší kolečka, česnek nakrájejte nadrobno.
  2. Víno zahřejte v hrnci, přidejte česnek, pórek a povařte 5 minut. Pak přidejte nastrouhané sýry a za stálého míchání nechte sýry rozpustit. Pak přidejte smetanu, ve které rozmíchejte škrobovou moučku, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Za stálého míchání na velmi slabém ohni vařte 5 minut.
  3. Mezitím uvařte podle návodu na obalu těstoviny.
  4. Scezené těstoviny dejte na talíře a přelijte pórkovou omáčkou. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s pórkovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat