Prostreno.cz

Špagety s parmazánem a tuňákem

Rychlý, sytý a chutný recept na přípravu těstovin.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 861 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 200 g špaget
  • 200 g konzervovaného tuňáka v oleji
  • 1 ks italské červené papriky Palermo - úzké, dlouhé, červené kapie
  • 150 g nastrouhaného parmazánu
  • 200 ml 33% smetany
  • 4 špetky soli
  • 2 hrsti nasekané zelené petrželky
  • 1 špetka chilli papričky - dětem vynechat!

Postup přípravy

  1. Tuňáka i s části oleje dejte na pánev, přidejte na kolečka nakrájenou papriku. Duste 5 minut.
  2. Po 5 minutách přidejte smetanu, parmazán, zelenou petrželku, chilli, podle chuti sůl a míchejte na mírném ohni, až se sýr zcela roztopí. Špagety uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte na pánev s tuňákem. Prohřejte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,32g
  • Sacharidy:

    56,90g
    • Cukry:

      7,64g
  • Tuky:

    86,70g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 205 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Špagety s parmazánem a tuňákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat