Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Květák se slaninou

lanvin
12hlasů
Hodnotit

50min

15min příprava

35min vaření

687 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky12g sacharidy4g bílkoviny

Vařený květák sypaný strouhankou a restovanou slaninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 hlávka květáku
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 150 g strouhanky
  • 2 lžíce instantní světlé jíšky
  • 1 lžíce soli - na vaření květáku
  • 150 ml 33% smetany
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžičky hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  • Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě.
  • V menším hrnci přiveďte k varu vývar, přidejte smetanu, hořčici a jíšku. Za stálého míchání povařte 5 minut. Podle chuti osolte, případně přidejte špetku pepře.
  • Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou slaninu.
  • Na másle orestujte strouhanku.
  • Scezený květák rozdělte na talíře, přelijte omáčkou, posypte slaninou, strouhankou a hned podávejte.
Švestkový koláč s mandlemi

Švestkový koláč s mandlemi

55min 801kJ 99 Kč

Podobné recepty

Květákové kari

Květákové kari

18 hlasů
25min 308 kJ 51 Kč
Květákové placičky

Květákové placičky

30 hlasů
40min 790 kJ 59 Kč
Květákový salát

Květákový salát

13 hlasů
25min 328 kJ 54 Kč
Krémová polévka s květákem

Krémová polévka s květákem

21 hlasů
40min 262 kJ 88 Kč
Květák pečený v troubě

Květák pečený v troubě

20 hlasů
50min 525 kJ 60 Kč
Květák zapečený s čedarem

Květák zapečený s čedarem

11 hlasů
50min 366 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření