Prostreno.cz

Květákové placičky

Recept na jednoduchý vegetariánský oběd.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 793 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 500 g květáku
  • 1 ks šalotky
  • 80 g hladké mouky
  • 1 špetka kypřicího prášku
  • 4 lžíce strouhaného sýra
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 2 ks vajec
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře - pro děti pepř vynechte
  • 10 lžic oleje
  • 4 lžíce mozzarelly - na velmi malé kostičky nakrájené

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě.
  2. V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, přidejte strouhaný sýr, vejce, rozmačkaný květák a sůl. Promíchejte.
  3. Přidejte cibulku orestovanou na lžičce oleje, nasekanou petrželku a mozzarellu.
  4. Tvořte placičky, smažte z obou stran na oleji. Nechte okapat na ubrousku a podávejte.

TIP:

Květák obsahuje minimum tuku, proto je vhodnou dietní potravinou. Je nízkokalorický (ve 100 g je 25 kcal) a močopudný, tedy předurčený pro lidi, kteří chtějí zhubnout. Má bohatství vitaminů, minerálů, stopových prvků. Při konzumaci květáku nevynecháváme ani malé lístky, které přiléhají k hlávce, protože obsahují ještě mnohem více vitaminů a minerálů než samotná hlávka.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákové placičky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat