Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Květákové kari

lanvin
18hlasů
Hodnotit

25min

10min příprava

15min vaření

307 kJ

energetická hodnota na 100g

51 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy2g bílkoviny

Květák je jemná a zdravá zelenina, kterou lze využít různým způsobem. I když platí, že nejlepší je klasika, přece jen stále hledáme nové možnosti.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 hlávka květáku
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička semínek černé hořčice
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce nasekaného česneku
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička soli
  • 1/2 skleničky vody

Postup přípravy

  • Květák rozdělte na menší růžičky. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte hořčičná semínka, nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte 5 minut.
  • Pak přidejte květák, osolte, posypte kari kořením, zalijte vodou a duste přikryté 10-15 minut. Květák se nesmí rozvařit.
TIP:

Podávejte s rýži basmati.

Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

2 hlasy
252kJ 130 Kč
Marinovaný sýr feta

Marinovaný sýr feta

2 hlasy
20min 1322kJ 90 Kč

Podobné recepty

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

23 hlasů
50min 367 kJ 57 Kč
Květákové placičky

Květákové placičky

28 hlasů
50min 278 kJ 39 Kč
Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

31 hlasů
35min 117 kJ 87 Kč
Květáková polévka s hermelínem

Květáková polévka s hermelínem

28 hlasů
50min 278 kJ 88 Kč
Květákové placičky

Květákové placičky

30 hlasů
40min 790 kJ 59 Kč
Květákový krém

Květákový krém

25 hlasů
45min 713 kJ 79 Kč

Články nejen o vaření