Prostreno.cz

Vepřové plátky s oregánem

Smažené masové „špízy“ se sýrem a cuketou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 1107 kJ / 264 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky20g

Ingredience na

  • 600 g velmi tenkých vepřových plátků
  • 1 ks cukety
  • 200 g plátků uzeného sýra
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 1 lžíce sušeného oregána
  • 3 ks vajec
  • 2 lžíce oleje - na potíráni
  • 100 ml oleje na smažení
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Z omyté cukety nakrájejte slabé plátky, potřete je olejem a na pánvi orestujte.
  2. Plátek masa osolte, na maso položte vedle sebe 2 plátky cukety a na cuketu plátek sýra. Takto připravený plátek napíchněte – podle fotografie - na jehlu nebo špejli.
  3. Na mělké míse promíchejte strouhanku, citrónovou kůru a oregano.
  4. Připravené maso namočte v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance.
  5. Na hlubší pánvi s olejem opečte „špízy“ ze všech stran.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s oregánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat