Prostreno.cz

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

Jednoduše připravená vepřová panenka.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 636 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 6 plátků vepřové panenky
  • 3 ks pomeranče - vymačkaná šťáva
  • 1 ks pomeranče - kůra nakrájená na nudličky
  • 1 ks citrónu - kůra nakrájená na nudličky
  • 100 g másla
  • 2 špetky oregána
  • 1 stroužek česneku
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Na pánvi na másle orestujte nakrájený česnek. Přidejte šťávu ze 3 pomerančů, citrónovou a pomerančovou kůru, oregáno, sůl a pepř. Povařte tři minuty.
  2. Do zapékací misky dejte plátky masa, zalijte omáčkou a pečte v troubě na 180°C asi 40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat