Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Úhoř na másle

lanvin
16hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

621 kJ

energetická hodnota na 100g

240 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky4g sacharidy11g bílkoviny

Maso z úhoře je jedno z nejchutnějších.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g úhoře - staženého, kuchyňsky připraveného
  • 1/2 ks citrónu
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky bílého drceného pepře
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 snítky nasekaného kopru - nebo zelené petrželky

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na špalíčky a obalte je v hladké mouce.
  • V kastrole nebo hlubší pánvi rozehřejte máslo, vložte kousky ryby a zvolna opečte ze všech stran. Zalijte citronovou šťávou a vínem, osolte, opepřete a poduste doměkka (přibližně 15 minut).
  • Nakonec posypte jemně nasekaným koprem nebo petrželkou. Podávejte s různě upravenými brambory a salátem.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Tilapie s pomeranči

Tilapie s pomeranči

8 hlasů
45min 829 kJ 200 Kč
Makrela s celerovou omáčkou

Makrela s celerovou omáčkou

6 hlasů
1h a 10min 844 kJ 180 Kč
Pstruzi s koriandrem

Pstruzi s koriandrem

10 hlasů
1h a 50min 472 kJ 220 Kč
Pstruzi na tymiánu

Pstruzi na tymiánu

7 hlasů
50min 783 kJ 200 Kč
Rybí steaky s ančovičkou

Rybí steaky s ančovičkou

10 hlasů
40min 625 kJ 288 Kč
Pstruh na grilu

Pstruh na grilu

9 hlasů
50min 608 kJ 200 Kč

Články nejen o vaření