Prostreno.cz

Tilapie s pomeranči

Zdravé rybí maso v kombinaci s pomerančem…. opravdu vynikající chuť.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 897 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy26g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Mandle nasucho orestujte na pánvi. Rybu nakrájejte na menší porce, osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. Na pánev s máslem dejte na plátky nakrájený česnek a nakrájenou šalvěj. Přidejte porce ryby a zvolna je opečte z obou stran. Hotové porce ryby dejte na talíř.
  3. K máslu po pečení ryb přidejte šťávu z pomeranče, ve které rozmíchejte škrobovou moučku a plátky pomeranče. Povařte 5 minut.
  4. Rybu podávejte přelité pomerančovou omáčkou, posypané mandlemi.

TIP:

Tilapie žije jak ve sladkých vodách, tak i ve slaných, a díky své robustnosti je úspěšně chována také v akvakulturních farmách. Její měkké maso se hodí výborně k dušení, pečení nebo grilování.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Tilapie s pomeranči

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat