Prostreno.cz

Dušené telecí maso

Telecí maso je vynikající a určitě si zaslouží své místo na našem stole.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g telecího masa na dušení
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - nakrájené na klínky
  • 450 g konzervovaných rajčat
  • 160 ml rajčatové šťávy
  • 1/2 lžíce sušeného tymiánu
  • 3 ks středně velké mrkve - nakrájené na 2 cm kousky
  • 1 ks středně velké vodnice - tuřín - nahrubo nasekaný
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Z masa odřežte pečlivě všechen tuk z okrajů masa. Maso nakrájejte na kostky a na pánvi s olejem opečte na středním ohni s cibulí dohněda. Tuk pak z pánve odlijte.
  2. Na pánev k masu přidejte scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián. Přiveďte k varu a na mírném ohni duste pod pokličkou 25 minut.
  3. Přidejte mrkev, tuřín a vařte dalších 25 až 30 minut až je zelenina křupavá. V malé misce rozmíchejte mouku se studenou vodou a přidejte k masu, ještě 5 minut povařte.

TIP:

Vodnice je velmi starobylá zelenina, původem z hor Alžíru. Pěstování vodnice má v Evropě dlouhou tradici, před objevením Ameriky měla podobnou úlohu jako poté brambory. V českých zemích je dnes jako zelenina poměrně neznámá.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí maso

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat