Prostreno.cz

Telecí perkelt

Telecí kostky dušené na špeku s rajským protlakem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 572 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 1,5 kg telecího plecka
  • 200 g špeku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 ks velké cibule
  • 200 g rajského protlaku
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mleté sladké papriky
  • 1 špetka mleté pálivé papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený špek orestujte na oleji, přidejte maso nakrájené na kostky a vše poduste.
  2. Hrnec zakryjte poklicí a duste, dokud se šťáva z masa nevydusí. Podlijte vývarem, posypte paprikou, přidejte protlak a duste doměkka. Podle chuti přisolte.
  3. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,63g
  • Sacharidy:

    157,81g
    • Cukry:

      8,96g
  • Tuky:

    170,95g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí perkelt

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat