Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Cibulová polévka

lanvin
18hlasů
Hodnotit

25min

10min příprava

15min vaření

423 kJ

energetická hodnota na 100g

67 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky15g sacharidy4g bílkoviny

Cibule je hlavním rytířem v boji proti původcům nemocí z nachlazení, angína a chřipky. Pokud se tento strašák objeví i u vás, vytáhněte do zbraně s  jednoduchou a rychlou domácí polévkou z cibule.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 5 ks cibule
  • 6 skleniček zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 8 lžic strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 4 plátky opečené veky

Postup přípravy

  • Cibuli nakrájejte a dejte podusit na máslo. Přidejte mouku a připravte jíšku. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Podle chuti dosolte. Rozdělte na talíře.
  • Na každou porci dejte 2 lžíce sýra a lžíci petrželky. Podávejte s opečenou vekou nebo jiným toustem.
TIP:

Starý dobrý recept na kašel - šťáva z nakrájené cibule posýpané cukrem - je jedním z nejznámějších způsobů použití cibule při léčení nemocí respiračního ustrojí. Podobný účinek má také odvar z cibule, známý pod názvem cibulový čaj. Jak šťávu, tak čaj bychom v době nemoci měli užívat alespoň 3-4 krát denně, uleví našemu dýchání, zlepší odkašlávání a postupně zredukují ony mikroskopické vetřelce v našich dýchacích cestách.

Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Blesková cibulačka

Blesková cibulačka

16 hlasů
20min 1529 kJ 18 Kč
Silná francouzská cibulová polévka

Silná francouzská cibulová polévka

29 hlasů
55min 436 kJ 65 Kč
Česnečka

Česnečka

27 hlasů
30min 457 kJ 31 Kč
Cibulová polévka

Cibulová polévka

28 hlasů
35min 407 kJ 73 Kč
Polévka s jarní cibulkou

Polévka s jarní cibulkou

29 hlasů
25min 272 kJ 58 Kč
Polévka z pečeného česneku

Polévka z pečeného česneku

20 hlasů
1h a 10min 271 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření