Prostreno.cz

Cibulová polévka

Cibule je hlavním rytířem v boji proti původcům nemocí z nachlazení, angína a chřipky. Pokud se tento strašák objeví i u vás, vytáhněte do zbraně s  jednoduchou a rychlou domácí polévkou z cibule.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 423 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 5 ks cibule
  • 6 skleniček zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 8 lžic strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 4 plátky opečené veky

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte a dejte podusit na máslo. Přidejte mouku a připravte jíšku. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Podle chuti dosolte. Rozdělte na talíře.
  2. Na každou porci dejte 2 lžíce sýra a lžíci petrželky. Podávejte s opečenou vekou nebo jiným toustem.

TIP:

Starý dobrý recept na kašel - šťáva z nakrájené cibule posýpané cukrem - je jedním z nejznámějších způsobů použití cibule při léčení nemocí respiračního ustrojí. Podobný účinek má také odvar z cibule, známý pod názvem cibulový čaj. Jak šťávu, tak čaj bychom v době nemoci měli užívat alespoň 3-4 krát denně, uleví našemu dýchání, zlepší odkašlávání a postupně zredukují ony mikroskopické vetřelce v našich dýchacích cestách.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cibulová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat