Prostreno.cz

Ruská polévka ŠČI

Polévka z ruské lidové kuchyně.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 409 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na

  • 150 g vařeného hovězího masa - nakrájeného na kostičky
  • 250 g nakrájeného bílého zelí
  • 1 ks cibule - drobně nakrájené
  • 1 ks pórku - nakrájeného na kolečka
  • 2 ks oloupaných rajčat - nakrájených na plátky
  • 1/4 ks celeru - nakrájeného na kostičky
  • 1 ks mrkve - nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 snítky kopru - nebo petrželky

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer, cibuli a pórek vložte do vařícího vývaru. Přidejte koření a vařte 10 -15 minut. Přidejte nakrájené zelí, rajčata a vařte 5 minut.
  2. Přidejte připravenou světlou jíšku z másla a mouky, hovězí maso a povařte 10 minut.
  3. Před podáváním posypte nasekaným koprem nebo petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,56g
  • Sacharidy:

    182,43g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    110,32g
  • Vláknina:

    39,20g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Bramboračka

(14 hlasů)
45min
349 kJ

Bramborová polévka s jablky

(13 hlasů)
45min
255 kJ

Mrkvová polévka

(12 hlasů)
35min
407 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ruská polévka ŠČI

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat