Květákový nákyp s nivou
Květák zapečený s nastrouhanou nivou.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
512 kJ / 122 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky6g
Ingredience na
- 1 hlávka
květáku
- 200 g
žampiónů
- 250 g
sýra niva
- 2 špetky
soli
- 3 špetky
bílého pepře
- 1 špetka
mletého kmínu
- 1 ks
cibule
- 2 lžíce
oleje
- 2 lžíce
ovesných vloček
- 3 lžíce
strouhanky
- 3 ks
vajec
Postup přípravy
- Květák rozdělte na růžičky a uvařte, nejlépe v páře, ne úplně doměkka. Ještě teplý nasekejte na drobné kousky.
- Nakrájené žampióny poduste na 1 lžíci oleje, osolte poduste 5 minut.
- Když se šťáva vydusí, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku poduste. Podušené houby promíchejte s květákem, přidejte nastrouhanou nivu, žloutky, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, podle chuti osolte a opepřete, přidejte kmín a zlehka vmíchejte sníh ze 3 bílků.
- Dejte do zapékací misky. Pečete při 180 °C za cca 30 minut.