Prostreno.cz

Květákový nákyp s nivou

Květák zapečený s nastrouhanou nivou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 512 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 200 g žampiónů
  • 250 g sýra niva
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 ks vajec

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte, nejlépe v páře, ne úplně doměkka. Ještě teplý nasekejte na drobné kousky.
  2. Nakrájené žampióny poduste na 1 lžíci oleje, osolte poduste 5 minut.
  3. Když se šťáva vydusí, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku poduste. Podušené houby promíchejte s květákem, přidejte nastrouhanou nivu, žloutky, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, podle chuti osolte a opepřete, přidejte kmín a zlehka vmíchejte sníh ze 3 bílků.
  4. Dejte do zapékací misky. Pečete při 180 °C za cca 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový nákyp s nivou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat