Prostreno.cz

Třešňová bublanina

Osvědčený recept na bublaninu.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 813 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy23g
tuky6g

Ingredience na

  • 6 ks vajec
  • 6 lžic teplé vody
  • 200 g pískového cukru
  • 240 g hrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g másla
  • 400-500 g vypeckovaných třešní

Postup přípravy

  1. Vyšlehejte žloutky s máslem a cukrem, přidejte mouku s kypřicím práškem.
  2. Ušlehejte sníh z bílků.
  3. Do sněhu po lžících zvolna vmíchejte žloutkovou směs a mouku.
  4. Menší plech nebo pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, poklaďte ovocem a pečte zvolna ve vyhřáté troubě.
  5. Vychladlou bublaninu pocukrujte a nakrájejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Třešňová bublanina

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat