Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Teď je období jahůdek a pokud jich máte tolik, že nevíte, co s nima pořád vymýšlet, tak jeden z nápadů je právě tato bublanina.. Je rychlá a velmi chutná.. Samozřejmě, kdo nemáte vlastní jahůdky, určitě je teďka seženete.. V neděli jsem ji pekla, uvařili jsme si kafíčko a během chvilky byla hned půlka pekáčku pryč :o))

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1040 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy31g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 lžíce sádla - na vymazání pekáče
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání pekáče
  • Na náplň
  • 500 g jahod
  • Na ozdobu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • Na těsto
  • 3 ks vajec - žloutky oddělte od bílků, z bílků ušlehejte tuhý sníh
  • 150 g moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic mléka
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte do mísy na šlehání, přidejte cukr a šlehejte. Po lžících přidávejte olej a teplé mléko, stále šlehejte.
  2. Dále si z bílků ušlehejte hustý sníh, přidejte do něj vanilkový cukr (ale až je sníh hustý) a ještě zašlehejte. Do žloutkového těsta přidejte mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promíchejte.
  3. Lehké těsto vlijte do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnejte, rozprostřete na něj očistěné jahody a vložte do předehřáté trouby.
  4. Pečte při střední teplotě asi 30 minut. Pak nechte na pekáčku vychladnout. Poté krájejte na řezy a pocukrujte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat