Jahodová bublanina
Teď je období jahůdek a pokud jich máte tolik, že nevíte, co s nima pořád vymýšlet, tak jeden z nápadů je právě tato bublanina.. Je rychlá a velmi chutná.. Samozřejmě, kdo nemáte vlastní jahůdky, určitě je teďka seženete.. V neděli jsem ji pekla, uvařili jsme si kafíčko a během chvilky byla hned půlka pekáčku pryč :o))
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
1049 kJ / 250 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy33g
tuky11g
Ingredience na
- 1 lžíce
sádla
- na vymazání pekáče
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vysypání pekáče
- Na náplň
- 500 g
jahod
- Na ozdobu
- 1 lžíce
moučkového cukru
- Na těsto
- 3 ks
vajec
- žloutky oddělte od bílků, z bílků ušlehejte tuhý sníh
- 150 g
moučkového cukru
- 10 lžic
oleje
- 10 lžic
mléka
- 1 ks
vanilkového cukru
- 300 g
polohrubé mouky
- 1/2 sáčku
prášku do pečiva
Postup přípravy
- Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte do mísy na šlehání, přidejte cukr a šlehejte.
Po lžících přidávejte olej a teplé mléko, stále šlehejte.
- Dále si z bílků ušlehejte hustý sníh, přidejte do něj vanilkový cukr (ale až je sníh hustý) a ještě zašlehejte. Do žloutkového těsta přidejte mouku s práškem do pečiva a sníh.
Dobře promíchejte.
- Lehké těsto vlijte do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnejte, rozprostřete na něj očistěné jahody a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte při střední teplotě asi 30 minut. Pak nechte na pekáčku vychladnout. Poté krájejte na řezy a pocukrujte.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: