Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Česká letní klasika ke kávě či čaji. Pochutnáte si na ní ale i v podzimních měsících. Použít můžete jahody z mrazáku nebo z plechovky.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 738 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • Na ozdobu
  • 1 plechovka drobnějších jahod
  • Na těsto
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 4 ks vajec
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do tuhého sněhu z bílků zašlehejte cukr a postupně vmíchejte žloutky a mouku. Nakonec přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a promíchejte.
  2. Hladké těsto vlijte do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu a posypejte jahodami obalenými v cukru. Upečte ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

TIP:

Bublanina se skvěle hodí také jako sladké hlavní jídlo pro děti. Se sklenkou vychlazeného mléka se jim budou dělat boule za ušima :)





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat