Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jahodová bublanina

Lenkas
19hlasů
Hodnotit

60min

30min příprava

30min vaření

738 kJ

energetická hodnota na 100g

100 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky18g sacharidy5g bílkoviny

Česká letní klasika ke kávě či čaji. Pochutnáte si na ní ale i v podzimních měsících. Použít můžete jahody z mrazáku nebo z plechovky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • Na ozdobu
  • 1 plechovka drobnějších jahod
  • Na těsto
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 4 ks vajec
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  • Do tuhého sněhu z bílků zašlehejte cukr a postupně vmíchejte žloutky a mouku. Nakonec přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a promíchejte.
  • Hladké těsto vlijte do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu a posypejte jahodami obalenými v cukru. Upečte ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
TIP:

Bublanina se skvěle hodí také jako sladké hlavní jídlo pro děti. Se sklenkou vychlazeného mléka se jim budou dělat boule za ušima :)

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

44 hlasů
55min 1440 kJ 98 Kč
Moravské vdolky

Moravské vdolky

41 hlasů
2h a 5min 1303 kJ 32 Kč
Honzovy buchty

Honzovy buchty

39 hlasů
1h a 10min 1154 kJ 50 Kč
Žemlovka - s foto návodem

Žemlovka - s foto návodem

23 hlasů
1h a 15min 939 kJ 42 Kč
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

31 hlasů
45min 1040 kJ 68 Kč
Vdolky od babuši

Vdolky od babuši

20 hlasů
2h a 5min 988 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření