50min
20min příprava
30min vaření
504 kJ
energetická hodnota na 100g
210 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky1g sacharidy3g bílkoviny
Voňavá marinovaná roštěná.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 plátky
roštěné
- á 120 g
100 ml
bílého jogurtu
100 ml
červeného vína
4 špetky
čerstvě namletého pepře
1 ks
velké kapie
1 lžička
pálivé mleté papriky
2 ks
nadrceného hřebíčku
2 ks
celého hřebíčku
1 ks
bobkového listu
10 lžic
oleje na opékání
5 špetek
soli
Postup přípravy
Plátky roštěné naklepejte, na krájích nařízněte a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, drceným hřebíčkem a solí smíchejte s jogurtem.
Touto marinádou potřete připravené maso a dejte do chladničky na 2-4 hodiny.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte bobkový list a celé hřebíčky a pomalu v něm opečte naložené maso z obou stran doměkka.
Upečené maso vyndejte a do výpeku vlijte zbytek marinády, víno a povařte za stálého mícháni 5 minut. Jako přílohu podávejte rýži.