Prostreno.cz

Hovězí roštěnky na cibuli

Stačí pár ingrediencí, které máte doma a čerstvé roštěnky od řezníka a vykouzlíte vynikající oběd či večeři pro celou rodinu.

  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 668 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 1/2 kg hovězího roštěnce
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžíce protlaku
  • 3 lžíce sádla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • polotučná hořčice
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte. Osolte, opepřete a zlehka potřete hořčicí a poprašte moukou. Sádlo rozehřejte na pekáči nebo na pánvi, kterou lze dát do trouby a plátky na něm po obou stranách zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo. Poté je dejte bokem.
  2. Do sádla dejte na jemno nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova, přilijte trochu vody, přimíchejte protlak a vraťte maso. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo.
  3. Pečte do změknutí při 190°C, často polévejte a přidávejte vypečenou tekutinu, aby bylo maso stále zlehka ponořené. Na konci nechte tekutinu vypéct, aby se vytvořila hustější šťáva.
  4. Můžete podávat s hranolkami a volským okem nebo s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěnky na cibuli

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat