Prostreno.cz

Candát s houbami

Zdravé rybí maso by nemělo chybět na vašem stole.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g filé candáta
  • 1 ks cibule - jemně nakrájené
  • 400 g nakrájených hub
  • 2 ks pomeranče - z jednoho šťáva
  • 150 ml smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 6 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na porce. Rybí porce obalte v mouce, kterou promíchejte s kořením na ryby, solí a pepřem. Rybu opečte z obou stran na oleji a vyndejte je na talíř.
  2. Na stejné pánvi orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené houby, osolte a poduste 10 minut. Přidejte víno, smetanu a nechte 10 minut vařit. Pak přidejte opečené ryby a nasekanou petrželku. Rybu duste po dobu několika minut.
  3. Je-li omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit 1 lžičkou kukuřičného škrobu rozpuštěného ve lžíci studené vody. Podávejte s tenkými plátky pomeranče.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat