Prostreno.cz

Candát se žampióny

Recept na chutný oběd pro milovníky ryb.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g candáta s kůží
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 400 g cherry rajčat
  • 500 g žampiónů
  • 1 ks cibule
  • 50 g rukoly
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omytou, osušenou rybu nakrájejte na 4 porce, kůži ostrým nožem nařízněte, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Oloupanou cibuli a žampióny nakrájejte na plátky, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi s 1 lžíci oleje orestujte anglickou slaninu, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nakrájené žampióny a orestujte je. Pak přidejte rajčata, lehce osolte a poduste 10 minut.
  3. Porce ryby opečte na rozehřátém oleji s máslem. Na talíře dejte hrst omyté, osušené rukoly, přidejte porci ryby a podušené houby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát se žampióny

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat